Tekstvak: OGU feat. Simin Tander
elektronica
Cord Heineking - contrabas
Simin Tander -zang 
Fotografie: Joop Mutsaers

A

	

												      


Tekstvak: 16-4-2013; OGU feat. Simin Tander
Wat we deden


Drummer Etienne Nillesen is met zijn jonge jaren een regelmatig geziene en gehoorde sideman in de Europese, Aziatische en Afrikaanse jazz- & improvisatiescene. We zijn er dan ook best trots op dat hij, ondanks woonachtig in Keulen, hoofdvakdocent is aan het Arnhemse ArtEZ conservatorium. 


Wat Nillesen bijzonder maakt is dat hij nu al een herkenbare eigen sound weet neer te zetten met zijn percussieve benadering. Hij houdt publiek in spanning vast, zelfs in zijn subtielste passages, op het scherpst van de snede. Open en nieuwsgierig herkent hij in ieder object en materiaal een bijzondere eigen klank en weet dit speels in zijn ritmisch spel te verweven.


Logisch dat het tijd werd voor een eigen trio OGU waarin eigen muziekambities het vertrekpunt zijn.

 

Met Jeroen van Vliet, behorend tot de jazzlijst van Neerlands Trots, werkt hij al jaren samen; vertrouwd en steeds opnieuw wederzijds inspirerend. Samen vormen zij een stevige, voedende basis voor dit trio. En met Bram Stadhouders aan hun zijde (o.m. Young VIP 2008 en Compositieopdrachtwinnaar North Sea Jazz Festival 2012) werd een jonge verfrissende sound neergezet. 


Voor de pauze: OGU

Na de pauze: OGU feat. Simin Tander

 

Bezetting;

Jeroen van Vliet piano

Bram Stadhouders gitaar

Etienne Nillesen percussie

Simin Tander vocals

Tekstvak:
Tekstvak:   Main Menu Jazz    Jazz index    You Tube Index    To Next page