Tekstvak: The Ghost, The King and I - Trilogy

Fotografie: Joop Mutsaers

A

	
	

				Wat we deden

Rob van Bavel is een gelauwerd pianist die al vele jaren aan de weg timmert. Geboren in 1965 in Breda studeerde hij in 1987 cum laude of.

 

Onlangs heeft hij zijn tweede CD gepresenteerd (Trilogy) van The Ghost, the King and I. Een speciaal project

 

Op de cd staan jazzy arrangementen van de 3 preludes van George Gershwin, diverse stukken van Claude Debussy, een eigen trilogy van Rob van Bavel en een standard ‘My Foolish Heart’.

Samen met Frans van der Geest (bas) en gitarist Vincent de Koning worden deze werken uitgevoerd. En dan hebben we ook een verklaring voor de naam van dit trio;

 

The Ghost (Frans van der Geest)

The King (Vincent de Koning)

I (Rob van Bavel)

 


George Gershwin schreef ontelbare songs die door beroemde jazzmusici zijn
 uitgevoerd en vandaag de dag nog steeds tot het standard jazzrepertoire behoren, zoals Summertime, The man I love en Embraceable You.

Daarnaast was hij ook op het serieuze klassieke vlak actief, denk aan de Rhapsody in Blue en een aantal preludes.

Gershwin wilde er 24 schrijven, net als Chopin en Bach (Wohltemperierte Klavier), 12 in mineur en 12 in majeur, maar Gershwin is tot een stuk of 9 gekomen. Wij hebben de 3 bekendste preludes als uitgangspunt genomen voor ons arrangement.

 

Claude Debussy was een belangrijke exponent van het impressionisme en vooral ook een grote inspiratie voor jazzpianist Bill Evans. Wij hebben een aantal stukken uit Children's Corner , de Arabesque en fragmenten uit Estampes/ Preludes samengevoegd tot een arrangement. 

 

 

Op 27 maart 2012 waren zij te gast in de Jubileumzaal.

 

Tekstvak: 27-3-2012; Rob van Bavel
Tekstvak:
Tekstvak:   Main Menu Jazz    Jazz index    You Tube Index    To Next page