Tekstvak: Esra Dalfidan
	Fotografie: Joop Mutsaers

A
Esra Dalfidan is als dochter van Turkse ouders in Duitsland geboren en opgegroeid. 
Al jong begon ze met haar muzikale ontwikkeling en tot haar 19e speelde ze klassieke gitaar.
Daarna studeerde zij muziektherapie en werkte 2 jaar in een centrum voor neurologische revalidatie en begon tegelijkertijd met lessen in Jazz en zang. 

In Sept. 2001 vertrok zij naar Nederland voor zangstudies aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde in Juni 2005 met het “Bachelor Degree of music” af en in Juni 2007 met de “Master Degree of music”. 

Zij kreeg onder andere les van Lydia van Dam, Gé Titulaer, Eileen Fiss, Debora Brown, Edwin Rutten, Ronald Douglas en Sylvie Lane. Naast haar conservatorium opleiding concentreert Esra zich op het componeren van  haar eigen muziek voor haar quintet FIDAN. 

In februari 2007 won zij het Nederlandse Jazz Vocalisten concours. 
Inmiddels heeft Esra twee CD’s uitgebracht bij Challenge records en ook internationale bekendheid verworven met optredens tijdens het North Sea Jazz Festival, Ankara (Turkije), Catania Jazz (Sicilie) en Duitsland.

In haar energieke, ritmische en tegelijkertijd sensitieve muziek zijn elementen van haar Turkse afkomst nauwelijks over het hoofd te zien. Deze geven haar muziek een uniek karakter.

Esra Dalfidan 			zang, compositie
Tobias Klein 				basklarinet 
Franz von Chossy 			piano
Sean Fasciani  			contrabas 
Uli Genenger 			drums


	
	

				
Tekstvak: 10-05-2011: Esra Dalfidan
Wat we deden
Tekstvak:
Tekstvak:   Main Menu Jazz    Jazz index    You Tube Index    To Next page