Tekstvak: Trio VKS en Trio Matthieu Donarier 

Op woensdag 24 maart mochten we twee trio’s begroeten die ook met elkaar in de slag gingen.

Trio VKS bestaat uit Albert van Veenendaal piano, Meinrad Kneer bas en Yonga Sun slagwerk. 
Zij openden het concert en lieten horen dat je met ritme en melodie alle kanten op kunt. Hun handelsmerk lijkt te zijn dat je elkaar met wederzijds respect en muzikale spitsvondigheid kunt uitdagen en prikkelen tot het vinden van nieuwe wegen. En dankzij de hoge dosis humor blijft dit trio zijn publiek verrassen met een caleidoscoop van muzikale vondsten 

Na enige tijd schoof de leider van het tweede trio saxofonist Matthieu Donarier aan en werd VKS voor een stuk een kwartet.

Vervolgens kwamen gitarist Manu Codjia en slagwerker Joe Quitzke het podium op om de eerste set af te ronden met het Matthieu Donarier trio. Dit uit Frankrijk afkomstige trio speelde eigen werk en sloeg daarbij allerlei zijwegen in, waartoe ware improvisatoren slechts toe in staat zijn. Niet voor niets zijn ze al 12 jaar samen actief en behoren tot de top uit de Franse jazzwereld. 

Dat beloofde dus wat voor de tweede set, want 6 rasechte improvisatoren kwamen nu als sextet op het podium. En ondanks het feit dat ze vrij recent pas hun muzikale ontmoeting gestart zijn wist dit sextet van het begin tot het eind te boeien. Vrije momenten wisselden af met ritmische grooves en dat alles klonk heel homogeen. Na een uur had het publiek er nog niet genoeg van. Er moest en zou een toegift komen. Na enige aarzeling besloot het zestal dan maar een vrije improvisatie te starten, die afgesloten werd met een ritmische thema. Zomaar ter plekke verzonnen. Het was een eer deze twee trio’s gecombineerd in de Jubileumzaal te horen en we wensen deze Frans-Nederlandse samenwerking veel succes toe in de nabije toekomst.

  Albert van Veenendaal		        Meinrad Kneer			      Yonga Sun
   Manu Codjia 				 Matthieu Donarier		       Joe Quizky
Alle foto’s zijn genomen tijdens de sound-check. 
Fotografie: Joop Mutsaers

A				

Tekstvak: 24-3-2010: VKS & trio Donarier
Wat we deden

Hieronder een afspeellijst van onze video impressies

Tekstvak:
Tekstvak:  Main Menu Jazz  Jazz index  You Tube Index  To Next page