Tekstvak: Narcissus trio 


Dinsdag 16 maart 2010 was het weer de beurt aan de Mahlerei.
Een bijzonder trio van nog zeer jonge musici hadden we uitgenodigd. Het Narcissus trio.
Twee van dit illustere gezelschap wonen in New York. We hebben het over de Belgische Robin Verheyen en de Nederlandse drummer Flin van Hemmen. Maar af en toe komen ze een paar weken terug naar Europa om ons te laten weten dat ze er nog zijn.
Samen met bassist Clemens van der Feen (woonachtig in Amsterdam) bewezen ze dat hun overkomst terecht was. Het werd een gloedvol optreden met een ingetogen maar soms ook theatrale Flin van Hemmen op de drums, een stevig basis, gelegd door Clemens die niet schuwde om met interessante solo’s zijn contrabas te laten zingen en lange, afwisselende solo’s van saxofonist Verheyen. Dit trio verstaat de kunst om binnen één compositie (alle drie de musici dragen ook in dat opzicht hun steentje bij) voortdurend van kleur te verschieten. Van agressief naar verstild, van lyrisch naar uitgelaten vrolijk, maar altijd vol passie en muzikaliteit.

Het publiek luisterde ademloos, applaudisseerde na bijna elke solo en smeekte om 23.30 uur om een toegift. En als men dan bij het weggaan een duim opsteekt naar de programmeur, dan weet hij weer waarvoor hij het allemaal doet. Het was opnieuw een feestje in de Mahlerei en we raden iedereen aan dit bijzondere trio in de gaten te blijven houden. 
(P.S. Binnenkort verschijnt er een nieuwe CD!!)Fotografie: Joop Mutsaers

												   Tekstvak: 16-3-2010: Narcissus trio
Wat we deden
Tekstvak:
Tekstvak:  Main Menu Jazz  Jazz index  You Tube Index  To Next page