Tekstvak: Tander/van Vliet & Ferra/dalla Porta


OP 24 februari 2010 beleefden we een heel bijzondere avond. Onze programmeur, Joop Mutsaers vierde een beetje zijn eigen feestje, want hij zou de volgende dag 65 jaar worden.

Voor die speciale gelegenheid nodigde hij vier bevriende musici uit en liet hen optreden met elkaar.

Twee duo’s werden het; 

Voor de pauze betrad een Italiaans duo het podium van de Jubileumzaal. Gitarist Bebo Ferra en bassist Paolino dalla Porta contrabas. Beiden uit het verre Italiaanse Milaan, speciaal voor deze gelegenheid overgekomen. Niet de eerste keer in Arnhem overigens, want in 2005 waren ze ook al te gast in het SPRNG festival. 


Vocalist Simin Tander (Young Vip editie 2010) en pianist Jeroen van Vliet gingen voor de eerste keer met elkaar in de slag als duo en na een half uur voegden Bebo en Paolino zich bij hen om het concert in kwartetsamenstelling af te ronden. Maar liefst vijf stukken hadden ze de dag ervoor in een try-out concert in de Hoflaankerk in Rotterdam voorbereid. En daarmee werd het deze keer wel een heel lange avond, maar niemand hoefde zich ook maar een moment te vervelen.
Virtuositeit, intimiteit, muzikaliteit en voortdurend elkaar uitdagen zorgden voor een zeer gevarieerd programma. En het publiek genoot kennelijk, want ondanks het late uur dwongen ze met een langdurig applaus een toegift af.

Koen Scherer (ondermeer medewerker van de specialistische website Draaiomjeoren.com maakte deze keer de foto’s, want onze programmeur wilde perse zijn handen vrij hebben om het volledige concert op video vast te leggen.

De foto’s van Koen; 

Fotografie: Joop Mutsaers

												      Tekstvak: 24-2-2010: Tander/van Vliet & Ferra/dalla Wat we deden

Meer lezen?

 

 

 

 

 

link naar Draaiomjeoren.com

Hieronder een afspeellijst van onze video impressies

Tekstvak:
Tekstvak:   Main Menu Jazz    Jazz index    You Tube Index    To Next page