Tekstvak: SOO CHO trio & JAVIER GIROTTO

Op 20 oktober kwam ook ons programma in de Mahlerei weer op gang. 
We openden die concertserie met de Koreaanse pianiste Soo Cho die ditmaal een Argentijnse solist meebracht. Niemand minder dan Javier Girotto (woonachtig in Italie) opperde een jaar geleden het idee om met haar een project te starten. En wij van stichting Jazz in Arnhem hadden de eer een en ander te organiseren. 
Drie concerten hadden ze al gedaan, in de Lindenberg in Nijmegen, het Bimhuis in Amsterdam en de Toonzaal in ‘s Hertogenbosch. Dus een ingespeeld quartet kwam naar Arnhem en maakte er een sfeervolle avond van.
De klassieke schoonheid van de composities van Soo (ze schreef compleet nieuw werk voor dit project) en het passievolle spel van de solist Girotto bleken prima bij elkaar te passen. Het leidde tot contrasten en vloeiend samenspel, alles wat een geïnteresseerde luisteraar zich maar kan wensen.
De inventieve drummer Yonga Sun ging zich opnieuw te buiten aan allerlei ritmische escapades, maakte het daarmee zijn muzikale partners soms best lastig, maar ze wisten hem moeiteloos te volgen. En de energieke bas van Sven Happel slaagde er wonderwel in de boel bij elkaar te houden. Maar dat belette hem niet om hier en daar prachtige melodische vondsten neer te zetten en zijn muzikale veelzijdigheid te tonen in gloedvolle solo’s
Een quartet van wereldformaat. We praten nu al over een herhaling.

Foto’s vindt U hieronder als de stille getuigen.
En videoclips vullen het beeldverhaal aan. Die zijn overigens niet in de Mahlerei opgenomen maar tijdens het derde concert van de groep in de Toonzaal in ‘s Hertogenbosch op vrijdag 16 oktober 2009.


Fotografie: Joop Mutsaers

												   
Tekstvak: 20 oktober 2009: Soo Cho @ Javier Girotto
Wat we deden

Hieronder afspeellijsten van onze video impressie in den Bosch en Paradox

Tekstvak:
Tekstvak:  Main Menu Jazz  Jazz index  You Tube Index  To Next page