Tekstvak: Gatecrash Eric Vloeimans 
Op 8 september begonnen we ons nieuwe seizoen in de Jubileumzaal. Hoewel de zomervakantie nog maar net was afgelopen vonden toch ruim 100 bezoekers de weg naar deze sfeervolle concertzaal in Musis Sacrum. En dat stemt ons als organisator hoopvol voor een fantastisch nieuw seizoen. Beginnen met een uitverkocht huis voelde een beetje als een kroon op ons werk.

Trompettist Eric Vloeimans had er, zoals altijd weer zin in, het was een genoegen om de Duitse pianist Florian Weber (Fenderrhodes en synthesizer) weer eens op een van onze podia te ontmoeten en bassist Gulli Gudmundsson en drummer Pascal Vermeer bleken opnieuw in staat de meest hippe grooves ten gehore te brengen.
Hieronder een fotoverslag van deze groovy avond. 

Fotografie: Joop Mutsaers

Omdat er veel nieuw repertoire op het programma stond ( de nieuwste CD wordt binnenkort in het BIMhuis gepresenteerd), maar Arnhem gold voor Eric Vloeimans als een voorproefje en overhandigde het allereerste exemplaar aan onze programmeur (“omdat hij zoveel voor de jazz in Arnhem doet”) en omdat zowel Florian Weber en Pascal Vermeer als vervangers aantraden moest er uitgebreid tijd genomen worden om al die stukken uit het repertoire met elkaar te verkennen. 

Jawel; Jazzmusici doen echt veel meer dan alleen maar hier en daar een optreden verzorgen. Een concert van pakweg 2 uur kost ruim 8 uur aan voorbereiding, reistijd, soundcheck etc. En dan hebben we het nog niet over dagelijks je vaardigheden bijhouden, componeren, repeteren e.d.
(Mag ook wel eens vermeld worden toch!)

Een uitgebreide voorbereiding dus en wij maakten er de volgende foto’s van;


Fotografie: Joop Mutsaers

				
En toen was er dan dat gloedvolle concert. Wij vonden het leuk om veel nieuwe gezichten te ontmoeten naast al die trouwe fans, die er altijd wel zijn. 15 personen abonneerden zich terplekke op onze maandelijkse digitale nieuwsbrief. En de 50 exemplaren van onze jaarkalender waren na afloop niet meer terug te vinden.

Hieronder foto’s en een paar videoclips die we ervan maakten.
Die nieuwe CD (Gatecrash, ‘Heavans above’ is dus binnenkort in de winkels te koop. 
Ruim 25 van onze concertbezoekers namen hem als primeur mee naar huis.


								   
Tekstvak: 8 september 2009: Gatecrash 
Wat we deden

Hieronder een afspeellijst van onze video impressie.

Tekstvak:
Tekstvak:  Main Menu Jazz  Jazz index  You Tube Index  To Next page